İVME FİNANSMAN PAKETİ PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO’DA İVME FİNANSMAN PAKETİ TOPLANTISI

T.C. Ziraat Bankası Balıkesir Bölge Yöneticisi Kahraman Turcan’ın katılımıyla 17 Haziran 2019 Pazartesi günü saat 14.00’te Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda “İleri Verimli Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi” ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan ve meclis üyelerinin yanısıra, Oda üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Kahraman Turcan tarafından, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan ve imalat sanayinde üretimin desteklenmesi, üretimde yerli teknolojinin geliştirilmesi, ithal bağımlılığının azaltılması amacıyla geliştirilen yeni İVME finansman paketi hakkında detaylı bilgi sunuldu.

Turcan, Ziraat Bankası’nın her zaman yerli ve milli sanayinin yanında olduğunu belirttiği konuşmasında, İVME Finansman Paketi ile ülkemizde ithal oranı yüksek makine imalat sanayii alt sektörleri ve hammadde-ara malı imalat sanayii alt sektörlerinde üretimin desteklenmesi, üretimde yerli teknolojinin geliştirilmesi ve yerli üretim kapasitesinin artırılması, ithal bağımlılığın azaltılarak girdi maliyetlerinin düşürülmesi, böylece ithal ikamesi fonksiyonunun sağlanmasının amaçlandığını anlattı.

Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, işlerin yürütülebilmesi için yatırımcıların yeni kaynaklara ihtiyaç duyduğunu belirtti. Bankaların uygun şartlarda geri ödemeli finansmanlarının çok önemli olduğunu vurgulayan Doğan, ihtiyacı olan ve işini geliştirmek isteyen Oda üyelerin İVME finansman paketi imkanlarından yararlanmasını tavsiye etti.