YAPILANDIRMA VE TEŞVİKLER HAKKINDA SEMİNER PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO’DAN YAPILANDIRMA VE TEŞVİKLER HAKKINDA SEMİNER

7143 SAYILI VERGİ VE DİĞER BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI KANUNU İLE SİGORTA PRİMLERİNDE SAĞLANAN TEŞVİKLER VE AVANTAJLAR BİGA TSO’DA ANLATILDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası evsahipliğinde 27 Temmuz 2018 Cuma günü “7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanunu ile Sigorta Primlerinde Sağlanan Teşvikler ve Avantajlar” Biga iş dünyasına anlatıldı.

Biga TSO Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan ve saat 14.00’te başlayan toplantıya T.C. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Çanakkale Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Hilmi Ercan, İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Uğur Yavuz, Biga Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Yaşar Sargın, Biga TSO Yönetim Kurulu üyeleri Hüseyin Erdoğan ve Tevfik Başarır, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, oda üyeleri ve mali müşavirler ile basın mensupları katıldı.

Seminerde, SGK İl Müdürü Hilmi Ercan ve Sosyal Güvenlik Denetmeni Mehmet Uğur Yavuz tarafından; SGK tarafından 2018 Yılında Uygulanacak Teşvikler ve Yapılacak Diğer Çalışmalar ileYapılandırma Kapsamı, Yapılandırmanın Getirdikleri, Taksit ve Ödemeye İlişkin Bilgiler, Eski Yapılandırmalara İlişkin Düzenlemeler, Borçlarını Yapılandıranlara Sağlanan Diğer Avantajlar, Uygulamaya İlişkin Bazı Bilgiler, Yapılandırma Kanununda Yer Alan Diğer Önemli Hususlar ve Başvuru Yerleri hakkında katılımcılar detaylı bir şekilde bilgilendirildi.

Toplantının son bölümünde katılımcıların sorularını yanıtlayan SGK İl Müdürü Ercan, Biga’daki aktif işletmelerin ve çalışan sayısının çokluğundan dolayı Biga’da bir SGK hizmet merkezi bulunduğunu ve Biga iş dünyasının her türlü ihtiyacına cevap vermeye daima hazır olduklarını ifade etti.