EN BÜYÜK BAYRAM KUTLU OLSUN... PDF Yazdır e-Posta

Cumhuriyet'imizin 94.Yılı Kutlu Olsun!

Türk milletinin azim ve kararlılıkla yürüttüğü eşsiz mücadelesiyle kazanılan Cumhuriyetimizin 94’ncü yıldönümünü gurur ve heyecanla karşılıyoruz.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Üyesi Şadan Doğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde; Samsun’dan başlayarak yurdumuzun dört bir yanına ulaşan milli mücadele azmi; tarih boyunca kimseye boyun eğmemiş, bağımsızlığını ve özgürlüğünü, ekmeği ve suyuyla bir tutmuş Yüce Türk Milleti’ne, bugün kuruluşunun 94. yılını heyecanla ve onurla kutladığımız Cumhuriyet’i armağan etmiştir. Düşman kuvvetlerine karşı yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması tarihin yazdığı ender bir başarıdır.

Bütün zorlukları kabullenmiş, ancak başka milletlerin himayesinde, yardımlarla yaşamayı; bağımsızlığını ve özgürlüğünü kaybetmeyi asla kabullenmemiştir. Bu duygu ve düşüncelerle, 94. yıldönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, tüm Biga halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum..!”