DERİ İŞLETMELERİNİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI. PDF Yazdır e-Posta

DERİ İŞLETMELERİNİN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI.

Biga’da Biga Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na bağlı olarak faaliyet gösteren deri sanayicilerinin tamamının katılımı ile Biga TSO 2.Meslek Komitesi (Diğer İmalat Sanayi ve Madencilik) Başkanı Tevfik Başarır başkanlığında toplantı yapıldı.

04 Ağustos 2016 Perşembe günü saat 09.00’da kahvaltılı toplantıda biraraya gelen dericilik işletmelerinin temsilcileri, Biga’da üretim yaparken karşılaştıkları başlıca sorunlarını, ilgili kesimlerden beklentilerini, yaşadıkları mesleki problemleri ve güncel konulardaki gelişmeleri değerlendirdi.

Karşılıklı bilgi alış-verişi, ortak akıl ve istişare formunda gerçekleşen toplantıda, dericilik sektörü ile iştigal eden firmaların sektörleri ile ilgili Biga’da yaşadıkları sorunlar konuşuldu. Toplantıda, Biga’daki deri işleyen işletmelerin mevcut en büyük sorununun, Kocabaş çayı ıslah çalışmaları yapılırken atık suyun boşaltma hattındaki 3000 metrelik kısmın (Atatürk köprüsü – Çavuşköy köprüsü arası) komple yok edildiğinden, acilen yeni hattın yapılması için Biga Belediyesi nezdinde girişimlerde bulunulmasının uygun olacağı ortak bir dille ifade edildi.

Toplantıda ayrıca, deriye talebin en yoğun olduğu bir döneme rastlayan bu sorunun bir an evvel giderilmesinin hayati öneme haiz olduğu dile getirildi. Bu meyanda, Kurban bayramının da yaklaştığı, kurumlar tarafından toplanacak derilerin özenle muhafazası için Biga Kaymakamlığı’nca da gerekli önlemlerin alınmasının uygun olacağı ifade edildi.

Toplantı sonunda katılım sağlayan deri sanayicileri tarafından, çok faydalı bir değerlendirme toplantısı olduğu söylendi.

Toplantıda deri sanayicilerinin yaşamış oldukları belli başlı sorunlar konuşularak, tartışıldı. Komite Başkanı Tevfik Başarır, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada; “Biga’da deri işleme sanayisinde faaliyet gösteren üyelerimiz, toplantıda yaşamış oldukları temel sorunları dile getirme imkanı bulmuşlardır. Bizler de bu sorunları ve dileklerini Oda yönetimine, oradan da ilgili mercilere taşınması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Toplantımıza katılıp bizleri onurlandırdıkları için kendilerine sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.