BİGA TSO ÜYELERİ DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE KATILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO ÜYELERİ DIŞ TİCARET BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE KATILDI.

T.C. Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Uludağ İhracatçı Birlikleri, Balıkesir Ticaret Odası ve Balıkesir Sanayi Odası işbirliğinde, Bandırma Ticaret Odası, Edremit Ticaret Odası ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası organizasyon ortaklığında “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” 22 Mart 2016 Salı günü saat 10.00’da Balıkesir Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası üyelerininin de katılım sağladığı seminerde Ekonomi Bakanlığı’ndan Devlet Destekleri Uzmanı Gözde Eroğlu;

İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları;

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi,

Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği,

Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi,

Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması,

Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin Desteklenmesi ile

Yurt Dışı Birim, Marka ve Tasarım Destekleri

Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi konularında sunumunu gerçekleştirdi.

Seminerin devamında Ekonomi Bakanlığı’ndan Mustafa Yılmaz İş Dünyası için Ticari Bilgiye Erişim Yolları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

İki saati aşkın bir süre devam eden program, Uzman Yardımcısı Nurullah Asım Akbulut’un Pazara Giriş Engelleri ve Çözüm Yolları hakkındaki sunumu ile sona erdi.