BİGA TSO 5 YILDIZLI HİZMET BELGESİNİ YENİLEDİ. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO 5 YILDIZLI HİZMET BELGESİNİ YENİLEDİ.

BİGA TİCARET VE SANAYİ ODASI, 03 ŞUBAT 2016 TARİHİNDE TOBB BİRLİK MERKEZİ’NDE DÜZENLENEN TÖRENLE AKREDİTASYON SERTİFİKASINI YENİLEDİ.

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Yönetim Kurulu Üyesi Gürol Gençoğlu, Biga TSO Genel Sekreteri Mustafa Mutlu ve Akreditasyon Sorumlusu Gülşen Gezer; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete’nin elinden “Akredite Oda” sertifikasını birlikte aldı.

Başkan Doğan Biga TSO’nun akreditasyon sertifikasını ikinci kez yenilediğini ve 2016 yılında da bu yönde çalışmaların daha da üzerine eklenerek devam edeceğini belirtti. Başkan Doğan ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’yi ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile yaptığı birebir görüşmede kendilerini 07 Ekim’de açılışı yapılacak Biga Fuarı’na davet etti.

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Oda/Borsa Akreditasyon Sertifika Töreni’nde yaptığı konuşmada sertifika alan oda ve borsaların sayısının 224'e yükseldiğini ve bununla iftihar ettiklerini söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu dünya genelinde ekonomik sıkıntıların devam ettiğine işaret ederek, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hisarcıklıoğlu "Küresel piyasalar bir türlü eski canlılığına kavuşamıyor. Emtia fiyatlarındaki gerileme, pek çok gelişmekte olan ülke ekonomilerini olumsuz etkiliyor. Petrol ve doğalgaz fiyatlarının gerilemesi, bir yanıyla lehimize. Zira ithalat faturamızı düşürüyor. Ama ihracatımızın üçte birini, müteahhitlik işlerimizin yüzde 85’ini, gelen turistlerin yarısını, petrol ve doğalgaz ihracatçısı ülkelerden yapmaktayız" diye konuştu.

"Tüm bu iktisadi sorunları aşmak için, Türkiye'nin teknolojik yenilenmeye ihtiyacı var. Yeni bir büyüme hikayesine ihtiyacı var. Yeni bir sanayi politikasına ihtiyacı var. İşte bu noktada, hükümetimizin de bu durumun farkında olduğunu görüyoruz. Bu kapsamda attığı adımları, 25 Öncelikli Dönüşüm Programını ve 2016 Eylem Planını son derece önemsiyor ve camiamız adına olumlu buluyoruz. İnşallah, kamu ve özel sektör el birliği içinde çalışarak, yeniden yüksek büyüme temposunu ülkemize kazandıracağına inanıyorum."

Türkiye'nin çevresindeki coğrafyada kargaşa ortamı yaşandığını, bunu da üzülerek takip ettiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, bölgenin zor bir dönemden geçtiğini, özellikle Suriye ve Irak'taki gelişmelerin bölgedeki tüm dengeleri değiştirdiğini söyledi.

Yaşanan terör olaylarının etkilerinin özellikle bölgedeki iş camiası tarafından çok derinden hissedildiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, bunun sadece bir ekonomik sorun olmadığını belirtti.

Bakan Tüfenkci'nin göreve geldikten sonra Doğu ve Güneydoğu Doğu Anadolu'daki oda ve borsa başkanları ile bir araya geldiğini ve onlara moral verdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

"Evvelsi gün de Sayın Başbakanımız liderliğinde bölgeden gelen oda ve borsa başkanlarımızla birlikte, uzun ve kapsamlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Meselenin çözümü noktasında Sayın Başbakanımızın samimi yaklaşımını, duyarlılığını ve meselenin suhulet yoluyla çözümündeki kararlılığını görmekten büyük memnuniyet duyduk." Hükümetin meseleye büyük bir hassasiyetle yaklaşmasının, özellikle toplumsal yaşamı etkileyen acil problemlerin çözümü noktasında yaptığı hazırlıkların kendilerine umut verdiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, bölgedeki "kamu düzeni" yeniden tesis edildikten sonra, konuşarak tüm sorunların çözülebileceğine işaret etti.

- "Gurur duyuyorum"

Hisarcıklıoğlu, sertifika alan oda ve borsaların sayısının 224'e yükseldiğini ve bununla iftihar ettiğini dile getirerek, "Bugün 5 yıldızlı olan oda ve borsalarımız, hizmet kalitesi anlamında, Londra'daki, Paris'teki, Berlin'deki oda ve borsalar seviyesine ulaşmış durumda. Onlar üyelerine hangi standartta hizmet veriyorsa, bu oda ve borsalarımız da minimum aynı seviyede hizmet veriyorlar. TOBB ailesi içindeki 365 oda ve borsanın 224'ü dünya standartları üstünde hizmet verdiklerinin en somut belgesi bu" şeklinde konuştu.

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci

Bakan Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen 11. Dönem Akreditasyon Sertifika Töreni'nde, ahilik sisteminde üretimin belirli koşullara tabi tutulduğunu, bunlara uymayanların ise ticaret yapamadığını anlattı.

Bakanlık olarak kırtasiyeciliğin önüne geçmek ve bürokrasiyi azaltmak adına mücadele ettiklerini vurgulayan Tüfenkci, bu çalışmaları iş dünyasının ihracatını ve gelişimini daha hızlı gerçekleştirmek için istediklerini söyledi.

"Milletin efendileri değil, hizmetkarı" olduklarını dile getiren Tüfenkci, bu kapsamda oda ve borsalardan da vatandaş odaklı hizmet üretmelerini beklediklerini kaydetti.

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete ise akreditasyon sistemi ile oda ve borsaların hizmet kalitesinin yükseldiğini anlattı. Mete, 365 oda ve borsanın yüzde 61'ini 5 yıldızlı hale getirdiklerini ifade ederken, hedefin tüm oda ve borsaları akreditasyon sistemine dahil etmek olduğunun altını çizdi. Halim Mete, akreditasyon ile kurumsallığın yerleştiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci ve Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların yöneticilerine sertifikalarını vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.