BİGA SİVİL TOPLUM PLATFORMU TOPLANDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA SİVİL TOPLUM PLATFORMU TOPLANDI.

BİGA SİVİL TOPLUM PLATFORMU (STP) 138.TOPLANTISI BİGA TSO DÖNEM BAŞKANLIĞINDA 19 OCAK 2016 TARİHİNDE BİGA TİCARET BORSASI "MÜMİN ÇALIŞKAN" TOPLANTI SALONUNDA YAPILDI.

Dönem başkanlığını Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan’ın yaptığı Biga STP toplantısına Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, Biga Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Elmacı, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sabri Kurt, Biga Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Zekai BAŞ evsahipliği yaparken toplantıya konuk olarak Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan ile kamu ve özel sektör yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu gözlenen toplantıda önemli gündem maddeleri görüşüldü. Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN’ın oturum başkanlığını yaptığı toplantıda Biga Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdil Çağlayan ve Biga OSB Müdürü Mustafa Yalçın tarafından OSB’nin kuruluşundan bugüne yaşanan süreçler, bugünkü durumu, yapılan çalışmalar, faaliyette bulunan işletmeler, istihdam durumu, doğalgaz sağlanması ve genişleme sahası ile ilgili yapılan faaliyetler dile getirildi. Çağlayan konuşmasında; Biga OSB’de yapılan alt yapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. 49 sanayi parselinden 47 adedinin yatırımcılara tahsis edildiğini, 2 adet parselin henüz satılmadığını, bir tanesinin kirada olduğunu ve Şubat ayında boşaltılacağını, üretimde olan firma sayısının 35, inşaat aşamasında 8, proje aşamasında 4, tahsisi yapılmayan 1 firma olduğunu ve bugün itibariyle toplam 800 kişinin, sezonda ise 1200 kişinin istihdam edildiğini, bütün parsellerin üretime geçmesi durumunda ise yaklaşık 2000 kişinin istihdam edileceğinin tahmin edildiğini ifade etti.

Biga OSB Müdürü Mustafa Yalçın da; OSB’ye bitişik üçüncü sınıf tarım arazileri ve Balıklıçeşme merası için ön çalışma yaptıklarını, şartlar oluşur oluşmaz en kısa zamanda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na başvuruda bulunulacağını söyledi. Yalçın, OSB’de henüz doğalgaz bulunmadığını, bunun da yatırımcıları olumsuz yönde etkilediğini, ancak girişimlerinin ve görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Yalçın ayrıca GMKA’ya sunulan ve onaylanan proje kapsamında altyapı çalışmalarının büyük bir oranda tamamlandığını, proje kapsamında yangın aracı ve çöp kamyonu gibi araçların temin edildiğini dile getirdi.

Bir diğer gündem maddesinde de 2015 yılı Eylül ayından bu yana Biga’da faaliyet gösteren İŞKUR’un yetkilileri tarafından özellikle İŞKUR İşbaşı Eğitim Programları (İEP) ile işletmeler sağlanan stajyer desteği hakkında katılımcılar kapsamlı bir şekilde bilgilendirildi.