BİGA TSO HEYETİ KARACABEY’DE DÜZENLENEN ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO HEYETİ KARACABEY’DE DÜZENLENEN ÖDÜL TÖRENİNE KATILDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Başkan Yardımcısı Melih Akyıl, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Şahin ve Furkan Şanlı, Meclis Kâtip Üyesi Cahit Tünğür, 6.Meslek Komitesi Başkanı Erol Şener ve Genel Sekreter Mustafa Mutlu 07 Ocak 2015 Perşembe günü Karacabey’de yapılan kardeş oda “Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası” ve Karacabey Ticaret Borsası Ekonomiye Can Verenler müşterek ödül töreni”ne katıldı.

Karacabey’de gerçekleşen törene TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun yanısıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa TSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ile birlikte TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda oda ve borsa başkanı katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, her sektörün alternatifi olduğu halde gıdanın alternatifi olmadığını belirten Hisarcıklıoğlu, “7,5 milyar insan bunu tüketmek zorunda. Gıdaya ihtiyaç da her yıl da artıyor.Her yıl dünya nüfusuna bir Türkiye nüfusu kadar insan ekleniyor. Gıda üreticisi azalıyor, tüketicisi artıyor. Son 15 yılda sadece Çin ve Hindistan’da 500 milyon kişi köyden şehre göçtü. Yani tarım üreticisi olmaktan çıktı, tüketici hale geldi. Özetle bu devirde tarımla uğraşan bir şehrin zengin olmaması mümkün değil. Uğraşsan yapamazsın. Ama hangi şartla? Tarımı-Hayvancılığı usulüne uygun yapacaksın, dünya standartlarında yapacaksın” diye konuştu.

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik

Dünyada son yıllarda arzu edilmeyen gelişmeler de yaşandığını ifade eden Bakan Çelik, "Suriye'de kimin eli kimin cebinde anlamakta zorlanıyoruz. Ortadoğu'da süper güçlerin siper aldığını görüyoruz ama ne zaman tetiğe basacaklarını bilmiyoruz. Suuidi Arabistan ve İran arasında meydana gelen gerginlik tüm dünyayı endişelendiriyor. Biz hükümet olarak medeniyetler arasındaki çatışmanın ortadan kalkması için yoğun bir çaba harcadık. Bugün geldiğimiz noktada durumun çok vahim olduğunu ifade edebiliriz. Bu coğrafya yeni Kerbelaları kaldıracak durumda değil. Bu hengame içinde 2015'i gergin bir şekilde tamamladık. Yeni bir yıla diken üstünde girdiğimizi bilmemiz gerekiyor. İnanıyoruz ki 2016 yılı diyalog, barış, huzur yılı olur. Böyle bir dünyada güçlü olmak, Türkiye'nni güçlü olması tercih değil, zorunluluk. Biz güçlü olmak zorundayız. Bunun da belirleyici faktörü ekonomidir. Eğer siz ekonomide güçlüyseniz sesiniz gür çıkacak demektir. Eğer yoksa sesiniz kısık çıkacaktır. O zaman sorunları çözen yöneten değil, sorunların esiri olursunuz" şeklinde konuştu.

Tarımın son derece önemli olduğunun altını çizen Bakan Çelik, "Tarımdaki sorunları çözmedikçe diğer alanlardaki sorunların çözümü mümkün değil. Karacabey ve Bursa tarih, turizm, sanayi şehri. Ama aynı zamanda da bir tarım şehri. Karacabey ve Bursa modern tarım uygulamalarıyla örnek bir ilçe ve kent. Bunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Sanayinin ve tarımın bütünleştiği bir yer burası" ifadelerini kullandı.

Ticaret borsalarının anlayışını değiştirmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Bakan Çelik, "Ticaret borsaları çiftçinin ürününün değer bulduğu yerler olacak. Çiftçi üretiyor, alın teri akıtıyor. Borsaların onun ürününün değer bulduğu yerler haline gelmesi gerekli. Ticaret borsalarının lisanslı depoculukla öncü olmasını istiyorum. Devlet artık ürün toplamamalı. Bu borsaların işi. Lisanslı depoculuk yasasını çok önemli hedeflerle çıkarttık. Bunun işlemediğini görmek üzüntü verici. Artık borsalarımız taşın altına gövdesini koymalı" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 42 Karacabey TSO üyesi, 32 de Karacabey TB üyesi ödüllerini Bakan Çelik, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Vali Münir Karaloğlu ve törene katılan diğer protokol üyelerinden aldı.