BİGA TSO 6.YÖREX FUARINA KATILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO 6.YÖREX FUARINA KATILDI.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) desteği ile Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX), Antalya Expo Center'da 07-11 Ekim 2015 tarihleri arasında ziyarete açıldı.

Yedi bölgemizden 68 ilin 158 standta temsil edildiği ve Çanakkale’nin yöresel ürünleri ve markaları standı ile katıldığı fuarda Çanakkale İli, Çanakkale Ticaret Borsası, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tanıtıldı.

alt

Fuarın açılış töreninde konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yöresel ürünlerimizi tescillemeliyiz. Kaptırmadığımız bir baklavamız kaldı. Birliğimizi bozmayalım geriye bakarsak arabamız geride kalır.” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasının devamında, fuarın her sene daha çok geliştiğini söyledi. Fuarın bir vizyon proje olduğunu da ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Anadolu’nun tüm renkleri görülebilir. Birlik ve beraberlik içerisinde burada katkı sağlamaktadırlar. Bu hem ekonomik hem de bir sosyal projedir. İlk başladığımızda 40 il vardı. Şu anda 68 il ve hedefimiz 81 ildir. Şehirlerimizin tanıtımı ve markalaşması açısından önemlidir. Bizim insanımız müteşebbis. O insanların emeklerini pazara ulaştırmak lazım" dedi.

Antalya Ticaret Borsası’nın (ATB) Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde “Sizin oraların nesi meşhur?” sloganıyla bu yıl 6’ncısı düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı-Yörex kapılarını Antalya Expo Center fuar alanında ziyaretçilere açtı. Bu yıl 68 ilden 388 katılımcının ürünlerini 158 stantta sergileyeceği fuara yaklaşık 150 bin ziyaretçi katıldı.

Açılışa TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker, Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, MHP Antalya milletvekilleri Tarkan Akıllı, Ahmet Selim Yurdakul, Mehmet Günal, CHP Antalya milletvekilleri Devrim Kök, Çetin Osman Budak, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır ve çok sayıda davetli katıldı.

Biga Peynir Tatlısı, Biga Cevizli Lokumu, Biga Pirinci, Közlenmiş Biber, Acı Biber Turşusu, Biga Kahvesi fuar alanında yer alan standımızda katılımcılara sunularak Biga’mızın ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Çanakkale Standı fuara gelen binlerce ziyaretçinin ilgi odağı oldu.

Fuarın ilk günü TOBB Başkanı Sayın M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Dışişleri Bakanı sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU Çanakkale standımızı ziyaret etti. Biga TSO Genel Sekreteri Mustafa MUTLU Sayın HİSARCIKLIOĞLU’na kıspet maketi, sayın ÇAVUŞOĞLU’na da Biga’nın yöresel ürünlerinden oluşan bir çanta hediye etti.