SİGORTACILIK İCRA KOMİTESİ TOPLANTISI ÇANAKKALE'DE YAPILDI PDF Yazdır e-Posta

SİGORTACILIK İCRA KOMİTESİ TOPLANTISI ÇANAKKALE'DE YAPILDI

Sigortacılık İcra komitesi Toplantısı TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez, TOBB Sigortacılık İcra Komitesi Başkanı Hüseyin Kasap, T.C. Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdür Yardımcısı Nedret Şerif Çakırsoy'un katılımlarıyla 05 Ekim 2015 Pazartesi günü Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası evsahipliğinde Çanakkale TSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı.

Söz konusu toplantıya Biga Ticaret ve Sanayi Odası 9.Meslek Komitesi (Konaklama, Lokanta, Finans, Sigorta ve Diğer Hizmetler) Başkanı Recep Hızlı ve sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren Biga TSO üye sigorta acentelerinin yetkilileri katıldı.

alt

Karşılıklı bilgi alış-verişi ve bir eğitim semineri formunda geçen toplantıda sigortacılık sektörü ile ilgili son gelişmeler ve sigortacılık sektöründe Çanakkale’de yaşanan sorunlar konuşuldu.

Çanakkale’de sigortacılık sektöründe yaşanan sorunlar beş ana başlık altında ifade edildi. 1-Tıpkı hekimlere yapıldığı gibi sigorta acenteleri için de yüksek limitli uygun primli poliçe ile sigorta şirketlerinin poliçelerini kapsayan bir mesleki sorumluluk poliçesinin Hazine tarafından içerik olarak hazırlanıp şirketlere kesmeleri için zorunluluk getirilmesi, 2- Kamu’ya ait ihalelerde, iş bitirme belgesinin istenmemesi, istenecek ise bu belgenin teklif verme aşamasında acenteden değil teklif verdiği sigorta şirketinden istenmesi, 3-Banka kredilerinde faiz oranının, sigorta onlardan olursa değişmemesi, 4-Sigorta şirketlerinin acente verme sayısına il nüfusuna göre kota getirilmesi, 5-Sigorta şirketlerinin keyfi komisyon düşürme uygulamalarının önüne geçilmesi konularını dile getirdi.

Toplantıda sektörle ilgili güncel verileri içeren sunumu yapan TOBB Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez konuşmasında, yaklaşık iki senedir görevde olduklarını, sektörün sorunlarını yakından takip ederek tespit ettikleri gündem maddeleri üzerinde çalışarak sonuçlandırdıklarını, bu maddeler arasında; Acenteler Yönetmeliği, Destek Hizmetleri Yönetmeliği, Acente Şubeleri, İş Paylaşımı, Levha Kaydı Olmayan Aracılar Hakkında Suç Duyurusu, SEGEM Teknik Personel Eğitimleri, İşlem Ücreti-Taban Komisyon Oranları, İcra Komitesi Tarafından Kurulacak Komisyonların yer aldığını ifade etti. Seminer sonunda katılım sağlayan ve sigorta sektöründe faaliyet gösteren sigorta acenteleriyle karşılıklı soru cevap şeklinde görüş alış verişi yapıldı. Yaklaşık dört saat süren ve yoğun ilgi gören seminer sonunda sigorta sektöründe faaliyet gösteren Biga TSO üyeleri, çok faydalı bir bilgilendirme toplantısı olduğunu ifade etti.