İSO 500’DE BİGA’DAN 6 ŞİRKET YER ALDI. PDF Yazdır e-Posta

İSO 500’DE BİGA’DAN 6 ŞİRKET YER ALDI.

Biga TSO üyesi 6 şirket İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında yer buldu.

Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN ilk 500’e giren Bigalı firmaları kutladı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Başkanı Şadan DOĞAN, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan Türkiye’nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasına giren dört Bigalı firmayı başarılarından dolayı kutladı.

DOĞAN, Biga’dan 6 firmanın Türkiye’nin ilk 500 firması arasında yer alarak bölgenin yüz akı olduklarını söyledi. Firmaların başarılarında payları olan herkese şükranlarını sunduğunu kaydeden Başkan DOĞAN, bugün Türkiye’nin ilk 500 firması arasına girerek göğsümüzü kabartan dört firmamızla ne kadar övünsek azdır. Bu firmalarımız, Biga’nın gelişme ve kalkınma çabasının çok önemli katkı sağlayıcılarıdır. Bizler bugünden daha zengin olmak istiyorsak, yarın, bugünden daha gelişmiş olmak istiyorsak, daha mutlu olmak istiyorsak daha çok çalışmalıyız, daha çok birlik içinde olmalıyız” dedi.

alt

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl gerçekleştirilen Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu sıralamasında üretimlerini Biga'da gerçekleştiren 6 şirket yer aldı.

500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında, 2014 yılı verilerine göre, İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım Sanayi A.Ş. bir basamak atlayarak, Türkiye’nin en büyük 6’ıncı sanayi şirketi oldu. İSO 500 listesinde, İÇDAŞ ile birlikte Biga Ticaret ve Sanayi Odası üyesi olan Abalıoğlu 54'ünü sırada, Akçansa 62’inci sırada, İçdaş Elektrik Üretim A.Ş. 72’inci sırada, Matlı Yem 188'nci sırada, DOĞTAŞ Kelebek Mobilya da 428’inci sırada yer aldı.

İSO 500 listesinde bir başka İçdaş kuruluşu olan İÇDAŞ Elektrik de önemli bir yükseliş göstererek, 112’incilikten 72’inci sıraya çıktı. İÇDAŞ Elektrik böylece 40 basamak birden yükselmiş oldu.

Geçen yılki İlk 500 Sanayi Şirketi sıralamasında yer almayan DOĞTAŞ Kelebek Mobilya da bu yılki sıralamada 428’inci sırada yer aldı.

İSO 500 listesinde Biga TSO üyesi olan şirketler:

6. İÇDAŞ Çelik

54. ABALIOĞLU