BİGA TSO ÜYELERİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO ÜYELERİ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’ncü yılı etkinlikleri çerçevesinde Biga Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri 30 Mayıs 2015 tarihinde Gelibolu yarımadasında bulunan şehitliklerimizi ziyaret etti.

Gerçekleşen Çanakkale gezisine Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gürol GENÇOĞLU ve altmış dolayında Oda üyesi katıldı.

alt

Biga TSO heyeti uzman rehberler eşliğinde, Çanakkale’deki şehitlik ve abideleri ziyaret ederek Ata’larının huzuruna çıktı. Seyit Onbaşı anıtı, Sargıyeri, Çanakkale Şehitler Abidesi, Arıburnu, Anzak Koyu, tabyalar, toplu mezarlar, Conk Bayırı, 57. Alay Şehitliği, Bigalı Köyü-Atatürk Evi ve Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi ziyaret edildi.

Gezi ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Biga TSO Yönetim Kurulu Üyesi Gürol GENÇOĞLU; “Türk savaş tarihine adını altın harflerle yazdıran Çanakkale şehitlerimizi ziyaret etmiş olmaktan son derece mutluyuz. Çanakkale’de kaybettiğimiz kahramanlarımızı Çanakkale Zaferi’nin 100.yılında saygıyla anıyoruz. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan Çanakkale Zaferi, tarihimizin önemli savaşlarından biri olmuştur. Çanakkale Zaferi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, yüce milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir” dedi.