BİGA TSO YÖNETİM KURULU ÜYELERİ TOBB MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ’NE KATILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO YÖNETİCİLERİ TOBB MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ’NDE.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, geçen yıl yapılan organ seçimlerinin ardından çoğunluğu ilk kez seçilen meclis üyelerine Birlik iştiraklerinin kurumsal yapılarını ve hizmetlerini tanıtmak, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgilendirmek ve kendilerine yönelik çeşitli yönetim becerileri kazandırmak amacıyla bilgilendirme seminerleri düzenlemeye devam ediyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oda ve borsalardaki on bine yakın meclis üyesinin bilgilendirilmesi amacıyla başlatılan seminerlerin yirmiüçüncüsü 24-26 Nisan 2015 tarihlerinde TOBB Birlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen ve 24-26 Nisan 2015 tarihlerinde TOBB Birlik Merkezi ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversite’sinde üç gün süren Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri Furkan ŞANLI ve Gürol GENCOĞLU katıldı.

alt

24-25-26 Nisan 2015 tarihlerini kapsayan Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’ne katılan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, dünyanın büyük bir hızla değiştiğine vurgu yaparak, “Beşikten mezara kadar hepimiz eğitime ve öğrenmeye mecburuz. Çünkü hayat o kadar hızlı akıyor ve dünya değişiyor” diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu Bilgilendirme Semineri’ne katılan meclis üyelerine hitabında, ‘insanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır’ sözünü hatırlatarak, bu sözü düstur edindiklerini ve insanlara faydalı olabilecek makamların aslında bu amaca ulaşmak için büyük fırsatlar olduğunu söyledi. Bu makamların fedakarlık makamları olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu “İşinizden, ailenizden, eşinizden, çocuğunuzdan, arkadaşlarınızdan fedakarlık edersiniz. Ben karşılığının öbür tarafta olduğuna inanıyorum. Bu makamlar insanlara faydalı olabilmek için birer fırsattır” dedi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “TOBB’in bir başarısı varsa bu hepimizindir. Birlik ve beraberliğimizindir” diye konuştu. Herkesin farklı düşüneceğini ancak sonrasında ortak akılda buluşarak birlikte hareket etmek gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, şehirlerin ve ülkenin zenginliği için bu gerçeği gözardı etmemek gerektiğini anlattı. TOBB Başkanı Hisarcıkloğlu ekonominin en büyük güç olduğunu belirterek, “İstediğiniz kadar politik, istedeğiniz kadar askeri gücünüz olsun ekonomik gücünüz çok önemli” diye konuştu.