TOBB AB UYUM KOMİSYONU TOPLANDI. PDF Yazdır e-Posta

TOBB AB UYUM KOMİSYONU TOPLANDI.

Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Avrupa Birliği Uyum Komisyonu’nun 20 Mart 2015 tarihinde TOBB Birlik Merkezi/Ankara’da yapılan toplantısına katıldı.

Toplantıya komisyon üyeleri, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ç.Ali KOPUZ, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr.Burak Erdenir, Büyükelçi Bozkurt Oran ve İKV Genel Sekreter Yardımcısı Melih Özsöz ve TOBB AB Dairesi Başkanlığı yetkilileri katıldı.

alt

Toplantıda, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ç.Ali KOPUZ bir sunum yaptı. Türkiye-AB İlişkileri, AB-ABD Trans-Atlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması Müzakereleri ile Geri Kabul ve Vize Serbestisi Diyalogu konularının ele alındığı toplantının açılış konuşmasını yapan Ali Kopuz, “Türkiye için Avrupa Birliği katılım sürecinin, istikrarlı ve kurumsallaşmış bir demokrasinin yerleşmesi, Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü, Temel hak ve özgürlüklerin korunması, İşleyen bir piyasa ekonomisinin varlığı, AB içindeki piyasa güçleri ve rekabet baskısına karşı koyma kapasitesine sahip olunması ve nihayetinde, mevzuatı uygulayabilme kapasitesi olan güçlü bir kamu bürokrasisinin temel çıpası olduğunu belirtti. Kopuz, iş dünyasının AB katılım sürecine ciddi destek verdiğini vurguladı.

TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Bafra TSO Başkanı Göksel Başer de konuşmasında, “Toplantı gündemimizi daha ziyade, Türkiye-AB ilişkileri ve bu ilişkileri doğrudan ilgilendiren konular hakkında bir bilgilenme oturumu şeklinde tasarladık. Bu çerçevede; Türkiye-AB İlişkileri, AB-ABD Trans Atlantik Ticaret ve Yatırım Anlaşması, Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestisi Diyalogu konularındaki gelişmeleri ele alacağız” ifadesini kullandı.