BİGA SİVİL TOPLUM PLATFORMU (STP) TOPLANTISI PDF Yazdır e-Posta

BİGA SİVİL TOPLUM PLATFORMU (STP) 130.TOPLANTISI BİGA TSO DÖNEM BAŞKANLIĞINDA 15 NİSAN 2014 TARİHİNDE BİGA TİCARET BORSASI "MÜMİN ÇALIŞKAN" TOPLANTI SALONUNDA YAPILDI.

Dönem başkanlığını Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan DOĞAN’ın yaptığı Biga STP toplantısına Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut OKYAY, Biga Ziraat Odası Yönteim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret DEMİR, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim MUTUR, Biga Şoförler Odası Başkanı Sabri KURT, Biga Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Zekai BAŞ evsahipliği yaparken toplantıya konuk olarak Biga Kaymakamı Fatih GENEL, Biga Belediye Başkanı İsmail IŞIK, Biga İİBF Dekanı Prof.Dr.Hamit PALABIYIK, kamu ve özel sektör yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Yoğun bir katılımın olduğu gözlenen toplantıda önemli gündem maddeleri görüşüldü. Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN’ın oturum başkanlığını yaptığı toplantıda Biga İİBF Dekanı Prof.Dr.Hamit PALABIYIK tarafından fakültenin Ağaköy’de bulunan yerleşkesinin altyapı sorunları dile getirilerek, son zamanlarda meydana gelen elim kazaların önüne geçilebilmesi için yerleşke ile Ağaköy arasında bulunan yolda yapılması planlanan kavşak düzenlemesinin bir an önce hayata geçirilmesinin gerektiği dile getirildi ve bu konuda sivil toplum kuruluşlarından destek istendi.
Bir diğer gündem maddesinde de markalaşma ve coğrafi işaret konusu görüşüldü. İlk olarak söz alan Biga Ziraat Odası Genel Sekreteri Arif ÖDÜL tarafından Biga’daki odalar tarafından coğrafi işaret alınması düşünülen ürünler hakkında bir sunum yapıldı. Ardından da Av.Dr.Gülgün ILDIR tarafından coğrafi işaretler, menşe ve mahreç adları, garanti markası, marka değeri, tanınmış marka konularında katılımcılara kapsamlı bilgilendirme yapıldı.