ÇANAKKALE İLİ ODA/BORSA MÜŞTEREK TOPLANTISI GELİBOLU'DA YAPILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO YÖNETİMİ ÇANAKKALE İLİ ODALARI VE BORSALARI MÜŞTEREK TOPLANTISINA KATILDI.

Çanakkale İli Odaları ve Borsaları Müşterek Toplantısı Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde 17 Şubat 2014 tarihinde yapıldı.

Çanakkale Valisi Sayın Ahmet ÇINAR’ın teşrifleriyle 17 Şubat 2014 günü saat 15.00’te Gelibolu Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan toplantıya Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret Borsası ve ev sahibi Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanları, meclis başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

alt

Ortak toplantıya Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Şadan DOĞAN, Meclis Başkanı Eşref TEMİZ, Meclis Başkan Yardımcısı Jale KIRBAŞ, Meclis Kâtip Üyesi Cahit TÜNĞÜR, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin ŞAHİN, Furkan ŞANLI, Gürol GENÇOĞLU ve Hasan BEYPAZARLI ile Genel Sekreter Mustafa MUTLU katıldı.

Toplantının açılış bölümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve aziz şehitlerimizin hatırasına saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu.

Gündem maddelerine geçildi ve ilk olarak Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya ÜZEN tarafından 05.02.2014 tarihinde 27 oda/borsanın katılımıyla Tekirdağ TSO evsahipliğinde gerçekleştirilen Trakya Oda ve Borsa Toplantısı ile ilgili ayrıntılı olarak bilgi aktarımında bulunuldu.

İkinci gündem maddesi olan Çanakkale’nin tarihi ve turistik değerlerinin ekonomiye kazandırılması hususunda Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Çanakkale Koordinatörü Recai BAŞARAN tarafından detaylı bir sunum yapıldı.

Markalaşma ve coğrafi işaretler hakkındaki gündem maddesi ile ilgili olarak Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S.Kaya ÜZEN, Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut OKYAY ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan DOĞAN görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

Çanakkale Valisi Ahmet ÇINAR ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülend ENGİN tarafından 2015 Çanakkale Savaşlarının 100. yıl dönümü ile ilgili yapılan ve yapılması planlanan faaliyet ve projeler hakkında bilgiler verildi.

Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa ÖZACAR ve Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim ÖZEN tarafından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gelibolu Piri Reis Meslek Yüksekokulu alt yapı ihtiyaçları ile ilgili yapılması gerekenler ve ihtiyaçlar hakkında sunum yapıldı.

Toplantının son bölümünde ayrıca Gelibolu Belediye Başkanı M.Mustafa ÖZACAR Piri Reis Simülasyon Merkezi ile ilgili olarak, söz konusu merkezin Gelibolu’da kurulmasının öneminden bahsederek Valilikten ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’ndan destek istedi.