Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN, Bakan Yazıcı’nın verdiği iftara katıldı. PDF Yazdır e-Posta

Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN, Bakan Yazıcı’nın verdiği iftara katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye genelindeki tüm oda ve borsaların başkanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan DOĞAN’ın da katıldığı Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati YAZICI tarafından Türkiye’deki tüm oda ve borsa başkanları için verilen iftar programı 18 Temmuz 2013 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

alt

Bakan Hayati Yazıcı, TOBB'da düzenlenen iftar yemeğinin ardından başkanlara hitaben bir konuşma yaptı. Yapılan seçimler sonucunda oda ve borsa başkanı olarak göreve gelen yöneticileri tebrik eden Yazıcı, yöneticilere başarılar diledi.

TOBB Başkanı M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Müsteşar Ziya Altunyaldız ve Bakanlık yöneticilerinin de katıldığı iftarda yaptığı konuşmada Bakan Hayati Yazıcı, perakende ticaretin düzenlenmesine yönelik bir kanun tasarısı üzerinde çalıştıklarını belirterek,"Bu alan düzenlenmeye muhtaç" dedi. İçerisinde bulunduğumuz Ramazan Ayı'nın ehemmiyetine de değinen Yazıcı, orucun muhasebe, empati ve muhakeme yapmak anlamını taşıdığını dile getirdi.

Millet olarak en önemli gücün yardımlaşma ve dayanışma ruhu olduğunu ifade eden Yazıcı, bu duyguların ramazanda üst seviyelere taşındığını vurguladı.

Bakan Yazıcı, dünyada 7 milyar civarında kişinin yaşadığına dikkati çekerek, "Dünya Bankası verilerine göre, insanların 1 milyar 100 milyonu açlık sınırı olan günlük 1 doların altında bir parayla geçinmek zorunda. Ama hamdolsun Türkiye'de bu kategoriye giren hiçbir insan yok" dedi.

"Adalet Amerika'da neyse Gazze'de de aynı olmalı"

Yaptığı konuşmada adaletin önemine işaret eden Yazıcı, şunları söyledi:

"İster memur, ister işçi, ister patron olsun adalet ve hakkaniyeti aklımızdan çıkarmadığımız sürece hep ilerleriz. Bunlarda bir şaşma olduğu zaman da ya duraklarız ya da gerileriz. Adalet şaşmaz, hakkaniyet değişmez. Amerika'da neyse Gazze'de o olmalı. Berlin'de neyse Mısır'da da o olmalı. Birileri size demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü dersleri vermeye kalkışırken bunları unutuyorsa, onda insanlık sorunu var demektir. Maalesef dünyamız bu zamanda insanlığı şaşkınlığa sürükleyecek bu tür yargılarla karşılaşıyor."

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Yazıcı, süreci sabote etmek isteyenlerin olduğunu ve hedefin sapmasını amaçlayanların fiillerine takılıp kalmamak gerektiğini kaydetti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Bakan Yazıcı'nın camiaları için büyük bir şans olduğunu ifade ederek, "Bakanımız müthiş işlere imza atıyor. Özel sektörün önünü açan reformların tamamında imzası var" ifadesini kullandı.

İstihdam teşvikleri konusunda Yazıcı'nın kendilerine büyük destek verdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, "Bu konuda çalmadığımız kapı kalmadı. Sayın Bakanımız bize ilk günden beri destek oldu. Bizimle birlikte bu işin lobisini yaptı. Kendisine teşekkürlerimizi sunmak istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlığımız ile yoğun temas içinde olduklarını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "Perakende Kanununun çıkmasını bekliyoruz. Üyelerimizin ciddi sorun yaşadığı bu konuda diliyorum ki önümüzdeki dönemde sonuç alacağız" diye konuştu.