VERGİ VE ÜYELİK KAYITLARININ KONTROLÜNE DAVET PDF Yazdır e-Posta

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’ndan (Vergi ve üyelik kayıtlarının kontrolü daveti)

2017-2021 dönemi Odamız organ seçimleri 2017 yılı EKİM ve KASIM aylarında yapılacak olup; 19.01.2005 tarih ve 25705 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik gereğince bu seçim döneminde Oda Meslek komiteleri, Oda Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği delegesi, Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyelikleri seçimleri yapılacaktır.

Odamız organ seçimlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması ve bütün üyelerimizin seçme ve seçilme haklarını kullanarak mağdur olmamaları için; Odamız kayıtları 31 Ağustos 2017 mesai bitimine kadar üyelerimizin incelemesine açık tutulacak olup, bu süre içinde üyelerimizin aşağıda belirtilen konularda kendi kayıtlarını kontrol etmek suretiyle doğruluğunu teyid edecekler, kendi durumları ile Odamız kayıtları arasında farklılık varsa düzelttireceklerdir.

Düzeltme işlemi Ticaret Sicilini ilgilendiren hususlarda kanun gereği tescil yoluyla düzelttirilecek, Oda kayıtları ile ilgili hususlarda ise dilekçe ile müracaat yeterli olacaktır.

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar kanunu ve yukarıda adı geçen seçim yönetmeliği hükümleri gereğince Odamıza son iki takvim yılından aidat borcu bulunan, Vergi kaydı bulunmayan ve Odamızda tescilli adresinden ayrılmış olup, bu durumu bildirmeyen üyeler Odamız Yönetim kurulu tarafından askıya alınmış olup, bu durumda bulunan üyelerimiz askıdan indirme işlemi yapılmadan seçme ve seçilme hakkını kullanamayacaklardır. Askıda bulunan üyelerimizin, askıdan indirilerek meslek gruplarına ve seçme ve seçilme listelerine kaydedilebilmeleri için askıya alınma sebeplerini ortadan kaldırmaları gerekmektedir.

Tüzel kişi üyelerimizin temsilcisi olan gerçek kişilerin şirket sahibi, ortağı, yönetim kurulu üyesi, genel müdürü, murahhas azası, genel müdür yardımcısı, birim müdürü ve şube müdürü seviyesinde şirketi temsile, bağlayıcı işlemler yapmaya yetkili olarak Ticaret Siciline tescilli bulunmaları gerekmektedir ve bu halin en az altı ay öncesini kapsaması şarttır. Son 6 ay içerisinde herhangi bir değişiklik olup olmadığı ve olması halinde Ticaret Siciline tescil işleminin yaptırılması gerekmektedir.

Bütün üyelerimizin Odamızda tescilli adresleri ile bulundukları adreslerin tutarlılığı kontrol edilmelidir.

Bütün üyelerimizin vergi numaralarının Odamız kayıtlarındaki numaralar ile tutarlılığı kontrol edilmelidir.

Herhangi bir inceleme ve düzeltme talebi olmaması halinde Odamız kayıtlarının doğruluğu üye tarafından kabul edilmiş sayılacaktır.

Durumunuzun incelenerek yukarıdaki kriterlere uygunluğunuzun kontrol edilmesi ve ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde Odamız kayıtlarının düzelttirilmesi gerektiği ilanen duyurulur.

BİGA TİCARET ve SANAYİ ODASI
Biga Chamber of Commerce and Industry