MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. PDF Yazdır e-Posta

Sayın Üyemiz,

TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş., toplam 19 dalda Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan (MYK) sınav ve belgelendirme yetkisini almıştır.

24 Haziran 2016 tarihinde, MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş., 7 alanda daha TÜRKAK akreditasyonu almaya hak kazanarak, inşaat, kaynakçılık ve makine sektörlerinde kapsamını genişletmiştir.

Kapsamı genişletilen alanlar aşağıdaki gibidir:

- Çelik Kaynakçısı Seviye 3

- Makine Bakımcı Seviye 3

- Makine Bakımcı Seviye 4

- Düz İnşaat İşçisi Seviye 2

- Panel Kalıpçı Seviye 3

- Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3

- Isı Yalıtımcı Seviye 3

MEYBEM A.Ş. tarafından Odamız işbirliğiyle ilçemizde gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olanlar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaktır.

5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu'nda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır.

Bu amaçla, TOBB tarafından MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. kurulmuş olup, sınav ve belgelendirme hizmeti vermek amacıyla Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilmiştir.

Sınavlar, TOBB - MEYBEM A.Ş. tarafından il / ilçe merkezlerinde yerel bazda gerçekleştirilecektir. Sınav ve belgelendirme talepleri Odamız tarafından alınacaktır.

MEYBEM A.Ş. tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar şunlar;

-Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 3,

-Asansör Bakım ve Onarımcısı Seviye 4,

-Ahşap Kalıpçı Seviye 3,

-Betonarme Demircisi Seviye 3,

-Betoncu Seviye 3,

-Duvarcı Seviye 3,

-İskele Kurulum Elemanı Seviye 3,

-Sıvacı Seviye 3,

-CNC Programcısı Seviye 4,

-CNC Programcısı Seviye 5,

-Metal Sac İşlemeci Seviye 3,

-Metal Sac İşlemeci Seviye 4

-Çelik Kaynakçısı Seviye 3

-Makine Bakımcı Seviye 3

-Makine Bakımcı Seviye 4

-Düz İnşaat İşçisi Seviye 2

-Panel Kalıpçı Seviye 3

-Seramik Karo Kaplamacısı Seviye 3

-Isı Yalıtımcı Seviye 3

Ankara’da TOBB İkiz Kuleler içerisinde ofisi bulunan MEYBEM’e başvurular www.meybem.com.tr adresi üzerinden bireysel veya kurumsal olarak yapılabilecek olup, Odamız üzerinden de sınav ve belgelendirme başvuruları alınacaktır.

Ayrıntılı bilgi için;

BİGA TİCARET ve SANAYİ ODASI