Sanal Sunucu

NACE FAALİYET KODLARI. PDF Yazdır e-Posta

TOBB tarafından belirlenen faaliyet kodlarının üyelere tebliğ edilmesi işlemlerine başlandı.

19.01.2005 tarihli ve 2705 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış bulunan Odalarda/Ticaret Borsalarında Mesleklerin Gruplandırılması Hakkında Yönetmeliklerin 03.06.2012 tarihli ve 29312 sayılı resmi Gazete’de yayımlanan değişik Geçici 3.maddesi uyarınca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı oda/borsa üyelerimizin faaliyet kodlarını ve buna bağlı olarak meslek gruplarını belirleme görevi TOBB’a verilmiştir.

NACE FAALİYET Kodları Tebliğlerİ Başladı.

Bu çerçevede Birlik (TOBB) tarafından belirlenen faaliyet kodları ÜYELERİMİZE tebliğ edilmeye başlanmıştır. Kendisine tebliğ edilen NACE Faaliyet kodunun uygun olmadığını tespit eden üyelerimizin, tebliğ tarihinden itibaren 10 gün içinde itiraz etmesi gerekmektedir. Söz konusu faaliyet kodu değişiklik bildiriminizi aldıktan sonra itiraz etmek için “Faaliyet Kodu İtiraz Başvuru Formu”nu doldurarak 10 gün içerisinde iadeli taahhütlü olarak göndermek suretiyle Birliğe itiraz başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. GÖNDERİLEN FAALİYET KODLARINA İTİRAZ Üyelerin kendilerine tebliğ edilen faaliyet kodlarına yapacakları itirazlarda;

• Odadan/Borsadan veya http://www.tobb.org.tr/faaliyet web adresinden temin edilerek doldurulacak “Faaliyet Kodu İtiraz Başvuru Formu” ile itiraz yapılacaktır. Bu form doldurulmadan ve bu formdaki bilgileri içermeyen itirazlar kabul edilmeyecektir. Örnek form Odamızdan da temin edilebilir.

• İtirazın, faaliyet kodunun üyeye tebliğinden itibaren on günlük süre içinde TOBB’un evrak kaydına girmesi zorunludur. Bu süreyi aştıktan sonra posta ile veya şahsen TOBB’a ulaştırılan itirazlar kabul edilmeyecektir. TOBB Adresi: TOBB - Dumlupınar Bulvarı No:252 (Eskişehir Yolu 9.Km) 06530 /ANKARA

• Faksla ve e-posta ile gelen itirazlar işleme konulmayacaktır.

• İadeli taahhütlü posta ile yapılan itirazlarda, itiraz süresinin hesabında postaya verilme tarihi esas alınacaktır.

• İtirazlarda, formun ekine;

(1) İtiraz Başvuru Formunu imzalayan firma yetkilisine/yetkililerine ait imza sirkülerinin aslı veya noter onaylı sureti,

(2) İtiraz süresi içinde Gelir İdaresi Başkanlığına düzeltme beyannamesi verilerek faaliyet kodunun değiştirilmesi halinde, bu değişikliği tevsik eden belge eklenecektir. Bu ekleri havi olmayan itirazlar kabul edilmeyecektir.

• Oda üyelerimizin itiraz başvuru formlarında SMMM/YMM imza, kaşe ve mührünün yer alması zorunludur. Buna havi olmayan itirazlar kabul edilmeyecektir.

• Yapılacak itirazlar hakkındaki soruları cevaplamak üzere 444 62 63 numarasından ulaşılacak bir çağrı merkezi bulunmaktadır.